2013. november 14., csütörtök

Iskola - College

Az előzményekről irtam már ITT és ITT. Mostanra pedig a fiam már két és fél hónapja koptatja a college padjait, megvannak az első benyomások. Szereti, jól érzi itt magát szóval mindenképp jó választás volt a suli. Persze hiányoznak a régi barátai, de az élet az már csak ilyen, mindig máshová sodor. Idővel majd lesznek új barátok.
Mivel Márk 10 éves kora óta foglalkozik komolyabban a számitógéppel igy egyenlőre kevés új dolgot tanult még, de azzal vigasztaltam hogy legrosszabb esetben is legalább lesz egy papirja arról amit már eddig is tudott. Mégse potyára tellik el ez a két év az egyetemre várva és a tudása se rozsdásodik be.
Az még fura hogy itt teljes idős oktatásnak számit az ha csak két és fél napot vannak bent. Mert jelenleg egy héten ennyit töltenek a suliban. Igaz itt már nincs üresjárat ez az idő mind-mind a gépekről és velük kapcsolatos dolgokról, szofwerekről, programnyelvekről, grafikus dizájnról szól. Csoda hát hogy élvezi? Soha ilyen örömmel nem csinált még leckét. :-))
Az iskola pedig támogatja őket mindenben. Olyasmiben is amire nem is gondoltam. Ilyen pl. az utazási költség, ami nem olcsó 10 font 30 penny egy nap. Szivtuk is a fogunkat mikor kiderült. A busz az fele ennyibe kerülne, de mivel csak három óránként jár igy az kicsit nehézkes ha épp lemarad róla az ember. Igy maradt a vonat. Az jár félóránként. A suli pedig megoldotta az utiköltség kérdését. Adtak ugyanis vonat bérletet. Ezáltal is ösztönözve a diákokat a tanulásra. Hogy ne ezen múljon.

5 megjegyzés:

Csilla írta...

Ó de tetszene ez az én fiamnak! Hát,itt ilyen nincs! :( Remélem továbbra is ilyen kedvvel fog járni suliba, ritka ez manapság!

Ziebi írta...

Hát ez szuper! Nálunk is kapnak bérletet a diákok, más kérdés hogy a nagy rlszük így is autóval jár be, kénytelen bejárni.

Hicudzsi írta...

Nagyon örülök neki, hogy ennyire szereti! :)
Ami a full-time student dolgot illeti, lehet, hogy csak két és fél nap a suli, de azért számolják nappali tagozatnak, mert sokat kell otthon is tanulni rá. Tehát nem attól az időtől függ, amit bent eltöltesz, hanem, hogy mennyit kell rátanulnod, mennyi időt töltesz el könyvtárban, kutatásban stb.
Nekünk sincs tanítás minden nap az egyetemen, de az extra munka ami a kutatással ját, az bizony teljes munkaidőt vesz igénybe :D

Ivy írta...

Mindig érdeklődve olvasom, amit az ottani oktatásról írsz, mivel hasonló korú fiam van. Ez a suli az én gyerekemnek is bejönne, hasonló érdeklődésű, mint a tiéd. Ehhez képest itt nincs esélye normális színvonalon informatikát tanulni, csak majd a felsőfokú képzésben. Addig még "ki kell bekkelnie" a középfokon legalább 4 évet az érettségiig, ami alatt jóformán csak az alapokat tanulják - amelyeknél már most többet tud. Viszont magolhat rogyásig egy csomó olyan dolgot, ami nem érdekli. Muszáj, hogy majd tovább léphessen.
További sok sikert a tanulásban a fiadnak!

Gabi írta...

Nagyon szuper, jo hogy élvezi!!Sok sikert kivánok!!