2013. december 9., hétfő

...surprise.

Méghozzá kinder surprise. 
Igen, igen már megint egy gyűjtemény. Én már csak ilyen mániákus vagyok. :-)) A kinder figurákat úgy tiz évvel ezelőtt kezdtem el gyűjteni. Eleinte csak egy jópofa játék volt a gyereknek, aztán idővel bele szerelmesedtem ezekbe a kis figurákba. Kiderült otthon egész szép gyűjtőtábora van. Sokan komolyan gyűjtik és meglepően nagy pénzeket fektetnek ebbe bele. Mivel akkoriban főállásban vateráztam igy hamar kitanultam ezt is és a gyűjteményem pillanatok alatt önfentartó lett. Azaz nem került semmibe a bővitése, mert nagy tételbe vásároltam ami kellett megtartottam a felesleget pedig eladtam igy a gyűjtemény fenntartotta önmagát pénzügyileg. Mire észbe kaptam már 1000-1500 darab is volt a dobozaimba. Aztán....kiköltöztünk Angliába. Itt már sajnos nem működött olyan jól a dolog, ha bőviteni akartam arra már költeni kellett és a felesleget se tudtam olyan jól eladni mint otthon. Igy szép lassan hamvába holt ez a szerelem. A gyűjtemény pedig elpihent az ágy alatt dobozokba zárva. Mignem pár hete a férjem mondta hogy a nappaliba a radiátor fölé elférne valami
szekrény-vitrin féle amibe ki lehetne őket tenni. Ilyet már azelőtt is terveztünk csak sem a hely sem az idő nem volt sosem alkalmas. Most viszont épp jó volt. Neki ugrottam a netnek hogy utánna nézzek honnét lehetne olyan szekrénykét szerezni amire én gondolok. Végül Németországban sikerült találni, gyorsan meg is rendeltem egyet. És most itt van. A kinderek pedig elöjöttek az ágy alatti  hibernációból. Az mondjuk hamar kiderült hogy csak a kézzel festett figuráimnak kéne még vagy két ilyen szekrény, és akkor az összerakósokat amiből kétszer annyi van már nem is emlitem. De ne legyünk telhetetlenek, majd cserélgetem őket igy mindig új, mindig más lesz a vitrinben. Mert ahogy a párom mondta vehetek még ilyen szekrényt többet is. Csak mutassam meg hogy hová tesszük. :-)) Mindenesetre egyikőnk se tud elmenni mellete anélkül hogy ne találnák mindig valami bámulni valót. Hisz annyi kis figura, annyi mese van benne.....5 megjegyzés:

Gabi írta...

Hú micsoda gyüjtemény!!Az én lányaim már nem kicsik, de azt hiszem elbabrálgatnának ott..sőt én is...

Ziebi írta...

Nagyon-nagyon tetszik ez a vitrin, nekünk is kéne egy(?) ilyen a csetreszeknek :)

Csilla írta...

Nálunk is volt idő, amikor tele volt a ház ilyen kis figurákkal. De aztán azon is tul lettünk, jöttek más hóbortok. Itt van minden évben ajándékozás a szegényeknek, idővel szépen elköltöztek a dobozokba az adományba ezek a csöppségek. Ami megmaradt az Barnus dinó gyüjteménye. Most én pesztrálom őket, nem vagyok hajlandó elrakni őket, meg is mosolyognak érte. :) De nem bánom én sem! És mindhez füz emlék, az a legjobb az egészben! :)

Gwen írta...

Hűű, ez tényleg nem semmi gyűjtemény! :-)

GlobalGrover írta...

nekem nem lenne turelmem ennyi kis aprosaghoz.