2014. június 5., csütörtök

Kisvárosi hirek

Nemrég megnyílt a tizedik charity shop is a városban. Kíváncsi vagyok hányat bírunk még el :-))
Nem mintha nem szeretném őket, de négyszáz méteren belül tíz ugyanolyan profilú üzlet azért már feszegeti a határokat.
Viszont nyílt egy gyerekbarát kávézó és két új cukrászda-szerűség is. Remélem tovább bírják mint az átlag új boltok, mert az utóbbi években úgy nézem az újonnan nyílt üzletek maximum két évig húzzák mielőtt újból a lehúzott rolóval néznénk szembe.

A város lakói felháborodásuknak adtak hangot, hogy az illetékesek elfeledkeztek a város útjai mentén lenyíratni a füvet. Ez tűrhetetlen! :-)) ...és tényleg a szokásos frissen manikűrözött gyep helyett most a legtöbb út mentén már térdig ér a zöld.

Már tavaly is tudtam hogy Chesham-nek a kolbász után saját söre is van, de csak a múlt heti piacon jött velem szemben az elárusító stand ahol kapni lehet. Férjem szerint finom.

3 megjegyzés:

éva white vintage írta...

Itt is megváltoztak az étkezési szokások mindenhol az utcán esznek :)

zsuzsi írta...

A gyepet pedig kornyezetvedelmi okokbol nem nyirjak, nem lustasagbol, biodiverzitas es eletter sok allatnak.
Evente ketszer kaszaljak, a szena meg megy az allatoknak. Birkat nem tart meg az onkormanyzat? Itt van minden mar, kecske, birka, marha. Leginkabb ritka fajtak (szivosak, ellenalloak), nem a tej- vagy hustermeles ugyanis a cel, hanem a terulet jobb hasznositasa (gep helyett ok vagjak), ahol mehet a legeltetes. Ahol nem, ott kaszalo lesz :)

Gabi írta...

Nálunk is hasonló a helyzet már ami a charity boltokat illeti. Lassan más sincs. Errefelé nyírják a füvet, nagyon gondosak multkor néztem hogy a nagy ráülős fűnyíró kerülgeti a virágokat.