2015. június 14., vasárnap

Kisvárosi hírek: Chesham karnevál

Ha június akkor karnevál, hisz minden évben ilyenkor rendezik meg az iskolák karneválját amihez csatlakoznak a könyékbeli  klubok, szervezetek is. Idén se volt ez másképp. Persze az időjárás hozta a szokásos formáját, esett rendesen, de az ittenieket talán még egy cunami se állítaná  meg ha a szeretett karneváljukról van szó. Gondoltam kimegyek körbenézni, csak ezúttal fordítottam a sorrenden, előbb a parkba mentem hogy tömeg nélkül végig bámészkodhassam. A szokásos vásári műsor volt  körhintákkal, tombolával, arcfestéssel. Őket inkább nem is fotóztam. Helyette inkább ezt:
Állítólag a itt volt ő is, de én nem találkoztam vele.
Miután kibámészkodtam magam úgy döntöttem ideje elfoglalni valami jó helyet és várni a felvonulókat. Mint látható az eső nem tart vissza senkit attól hogy kijöjjön bámészkodni. :)

 Az egyik autóba szereltek kamerát így végig követhetjük az ő szemszögükből is a felvonulást.



4 megjegyzés:

Golf2 írta...

Szia nagyon jók a történetek.1 kérdés Pestről:Mi a külömbség Anglia És Kanada között hosszútávon,életszínvonalban,lehetőségekben,ha választani lehetne melyik lenne?

Christine írta...

Ha lenne választásunk akkor egyértelműen Kanada lenne a nyertes, annak ellenére hogy Anglia is nagy szerelem számunkra. A különbségek? Nos, a kanadai hatványozottan barátságosabb népség. Ez minden területen érezhető. Egyszerűbb az angoljuk, alacsonyabb szókinccsel is jól lehet boldogulni, illetve nyelvtudás nélkül is el lehet intézni sok mindent mert segíteni akarnak és segítenek is. Az angolokról ugyanez nem mondható el. Az életszínvonal szerintem magasabb tekintve hogy ott a férjem nem a szakmájában dolgozott itt pedig igen és lényegében mégis ugyanazon a szinten élünk. Ott lehetett volna saját otthonunk, itt esélyünk sincs rá és nem csak azért mert kifutottunk az időből. Számunkra nagy előnye Kanadának az amerikai élet stílus, hogy minden nagy legyen szó utakról, kocsikról, házakról, bútorokról, akár éttermi kaja adagokról, bármiről. Anglia ezzel szemben egy kis ékszerdoboz a gyönyörű építészetével, viktoriánus stílusú dolgaival, történelmével. Kanada természeti szépségekben bővelkedik, Anglia kulturális látnivalókban gazdag.

svájci sapka írta...

Szép képek, jó program.
:)

Golf2 írta...

Köszönöm!