2015. december 21., hétfő

XMAS Challange, azaz Karácsonyi TAG 21-22-23.


Magyar Bloggerek és Blogkedvelők Közössége karácsonyi játékot hirdetett. December 1-től 24-éig 24 téma kerül terítékre, a résztvevők mindennap posztolnak egyet. 

December 21. A 2015-ös menü.
Ez egyszerű, évek óta fix a menü. Megveszem a boltokban kapható legnagyobb pulykát, nekiesek és szétboncolom. Miután legyőztem a pulykát az aprólékból csinálok egy kondér levest, a szárnyát-combját lesütöm fokhagymásan, desszertnek pedig christmas pudding.
S ha már pulykát emlegetünk muszáj felidéznem egy régi emléket innen.  :)

December 22. Ajándék a rémálmokból.
A szüleim tökélyre fejlesztették eme tudományt felnőtt koromra. De volt ilyen már előbb is. Minek egy 16-17 évesnek pl. konyharuha? Évente fél tucat. Mikor nem vezet külön háztartást. A stafírungba? No akkor nem ártott volna tovább is olvasni azt a listát, mert nem csak ez az egy tétel van rajta. Zokni. Roppant fantázia dús ajándék. Textil zsebkendő. Kb. óvodás koromban használtam utoljára ilyesmit, azóta se. Vagy a 2-4 doboz cigaretta, merthogy a párom dohányzott.

December 23. Így zajlott, adventi készülődés + ünnepi forgatókönyv.
Nem érdekel az advent. Legkésőbb december elején felrakom a fát, feldíszítem a lakást. Pár nap alatt kész aztán csókolom.
Ünnepi forgatókönyv mostanra nem túl bonyolult mióta a fiam felnőtt. Ajándék bontás nincs, hisz magunknak vesszük az ajándékot. Az ünnepi ebéd-vacsora   pedig a férjem első szabadnapján van tartva. Családlátogatás nincs, hiszen nincs család. Így jó ebéd/vacsi, beszélgetés, bohóckodás a pukkantókkal, béka a levesembe, esetleg közös filmnézés és ennyi.

Nincsenek megjegyzések: