2016. május 26., csütörtök

Kókusztekercs

Nem olyan rég került elém ez a retro édesség recept, anno a nyolcvanas évek végén rengeteget ettünk aztán valahogy kikerült a képből. Számomra azért tökéletes édesség mert nem kell sütni, csak összerakni és behűteni. Készítés közben pedig még a dühkezelési problémáin is dolgozik az ember lánya. :)) Ugyanis errefelé nincsen darált keksz, bármennyire is keksz függők az angolok. Viszont van rengeteg féle édes kekszük. Már csak egy nagy zacskóra, egy sodrófára meg némi harci hévre van szükség és meg is van a darált kekszünk.

Kókusztekercs
Hozzávalók a tésztához:
    30 dkg darált keksz
    2 kanál kakaó
    1-2 kanál rum (én kihagyom)
    10 dkg porcukor
    kb. 2 dl tej (először száraznak tűnik, de ne önts hozzá több tejet)
    A krémhez:
    10 dkg puha vaj
    15 dkg porcukor
    5 dkg kókuszreszelék
   
+ 5 dkg kókuszreszelék a nyújtáshoz

Elkészítés: A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Zsírpapíron vagy szilikonlapon a maradék kókuszreszelékkel kinyújtjuk - alul felül szórjuk - 3-5 mm vastagra nyújtjuk. Megkenjük az elkészített krémmel, és a papír segítségével feltekerjük. Kókuszban meghempergetjük, hűtőben pihentetjük, majd tálaláskor 8-10 mm vastag szeletekre vágjuk.

1 megjegyzés:

mariann írta...

Nem kellene sodrofaval osszezuzni a kekszet, diodaralot lehet kapni, Mo-on se lehetett mindig daralt kekszet venni, otthon daraltuk a haztartasi kekszet diodaralon! (Na, meg a szaraz kenyeret-zsemlet is, morzsanak :) )