2016. június 17., péntek

Stratford-upon-Avon

Régóta tervezgettem egy kirándulást. Eredetileg a tengerpartra készültünk két napra, de az időjárás szokás szerint keresztbe tett nekünk. Nem jó 15 fokban, esőben tengerpartozni, főleg ha négy órát utaztál hogy odaérj. Szóval kellet egy esőnapi menetrend, ez lett Stratford-upon-Avon ami Shakespeare szülővárosa és tőlünk kicsit több mint másfél óra autóval. Ebben a városban kis túlzással minden Shakespeare-ről és családjáról szól. Ezekből csemegéztünk picit:
Először a szülői házba látogattunk el itt született 1564 április 26.-án Shakespeare, itt nőtt fel és itt töltötte házassága első öt évét is Anne Hathaway-el.
Sétáljunk tovább. A következő épület a Harvard House amit Thomas Rogers üzletember (hentes, kukorica és szarvasmarha kereskedő) építettet  1596-ban. Thomas Rogers nem mellékesen a nagyapja John Harvard-nak a Harvard egyetem alapítójának. A Shakespeare családhoz annyi köze van hogy William apjával John Shakespeare-el dolgozott együtt mikor az polgármester volt.
Forras: http://mapio.net/o/1140206/
Amúgy az utcákon sétálva kb. minden második házba lehetne belépőt szedni. :)
Ez itt lent pl. egy karácsonyi boltocska az év 365 napján van náluk karácsony. Imádtuk. 
 A városi könyvtár.
 Boltok.
 Bank.
 Lakóházak.
folyt. köv.

2 megjegyzés:

Gwen írta...

Húúú, micsoda képek! Imádom Stratfordot! :-)
Hogyan tudtatok a Shakespeare-házban fotózni? Eddig kétszer voltam, és mindkétszer azt mondták, hogy bent tilos a fotózás...

Christine írta...

Simán lehetett fotózni. A vaku viszont nem megengedett. Nem viszont jól lát a gépem félhomályban is. :)