2016. december 10., szombat

Adventi Meséink - Legyen a fa alatt

A Magyar Bloggerek és Blogkedvelők Közössége karácsonyi játékának második része a Legyen a fa alatt címet viseli. Lássuk hát...
Mi ahogy már tavaly is volt róla szó, nem szoktunk egymásnak ajándékot venni. Egyikőnk se szereti igazán a meglepetéseket úgyhogy nálunk ez úgy működik, hogy novemberben mindenki kap egy összeget amit arra költ amire akar. Nekem idén a könyvek kerültek előtérbe.
Egy képeskönyv Chesham-ről. Lehet ebből még fogok csemegézni a blogon.
Egy könyv a carbooty-ról, hogy milyen kincseket érdemes vadászni.
Aztán régóta piszkálta a csőrömet Keri Smith: Nyírd ​ki ezt a naplót című kreálmánya. 
"Mindig azt mondták, hogy vigyázz a könyveidre? Most felejtsd el! Ha van benned egy kis romboló hajlam, hogy összegyűrj, szétvágj, átlyukassz vagy összekoszolj egy könyvet, eljött a te időd. Végre itt egy könyv, amivel azt tehetsz, amit csak akarsz. Sőt utasítanak rá." - Na, ennek könyvnek vettem meg a második kiadását angolul.
Az előbbihez hasonlóan kreativitást veszi célba Austin Kleon: Lopj ​úgy, mint egy művész!
"Nem kell zseniknek lennünk, csak legyünk önmagunk! Ne féljünk beismerni, hogy szinte semmi sem eredeti a művészetekben, hagyjuk, hogy a minket érő hatások újabb ötleteket és képzettársításokat szüljenek! A kreativitás ott van mindenütt és mindenkiben.
Austin Kleon tíz inspiráló tanácsa előhozza művészi vénánkat, és egy sokkal kreatívabb élethez vezet. Foglalkozzunk azzal, ami igazán leköti bennünket, járjuk a saját utunkat, hogy mielőbb megtaláljuk szenvedélyünkben életünk értelmét! Felejtsük el régi berögződéseinket, írjuk meg a könyvet, amelyet szívesen olvasnánk, vagy rendezzük meg a filmet, amelyet szívesen megnéznénk!" Ebből is egy angol verzió figyelt be hozzám.


Végül pedig készül majd újabb fotókönyvem is, egy legalábbis mindenképp, már csak át kell fésülni és megrendelni. Hát ezek eddig az én karácsonyi ajándékaim. 

Nincsenek megjegyzések: