2018. április 28., szombat

Carbooty hírek

Az idei szezonnak nem kedvez az időjárás, de azért amikor csak lehet megyünk. Főleg, hogy idén is van pár új helyünk. Muszáj felfedezni őket. :)
A pöttyös kerámiák a gyengéim vagy 30 éve, ezt tudja a férjem is. Én még csak gondolkoztam rajta, hogy hasznát venném e neki mikor ő már ki is fizette.
 Az Asda-ból szerzett rókás bögrémnek is találtam egy borz testvért.
 Két pár só-bors szóró is hazajött velem. Igazából lett volna több is, de válogatós lettem. Az eladó úr mesélte, hogy az anyukája gyűjtötte őket és volt neki vagy 1500 pár, az egész lakás minden fala kis polcokkal volt teli rakva. Nem semmi látvány lehetett. Mivel sajnos meghalt az anyuka, így a fia apránként felszámolja a gyűjteményét. Emlegetett valami árverést is, hogy az nem sikerült, de nem értettem miért.
 A bizsu gyűjteményem is szaporodott néhány darabbal.

3 megjegyzés:

Ditke írta...

Szia!

Mindig érdeklődéssel vegyes csodálattal olvasom a carbooy híreket :-) Hol tárolsz ennyi mindent? :-)
Ha érdekelnek a só- éls borsszórók, van Spanyolországban egy múzeum, állítólag a világ legnagyobb gyűjteménye (kb 20.000 darab). Amerikaiak a tulajdonosok, a gyűjtemény mögötti történetet itt mesélik el (alul van az angol)

http://www.museodesalerosypimenteros.es/Historia/del-Museo

A blogomban itt írtam róla, vannak fényképek is:

https://bodnarcsalad.blogspot.ie/2012/04/guadalest-museo-de-saleros-y-pimenteros.html

Ha netán egyszer arra jársz, a magyar népviseletes párost mi ajándékoztuk a múzeumnak :-)

Üdv,

Ditke

Christine írta...

Szia!
Hol tárolok? Nos, van kettő darab 5x5-ös ikeás Kallax polcmonstrumom. A legtöbb cucc azokban tűnik el, de a tálaló szekrényem illetve a konyhában lévő polcok is sokat felvesznek. Amikor pedig úgy érzem csurig vagyunk, akkor kegyetlenül selejtezek. Mert a falak nincsenek gumiból, ahogy a férjem szokta mondani. :))

Hű, jó kis gyűjtemény az is amiről írtál. Köszi hogy megmutattad!

Cinkapanka . . . írta...

Ohh, azok a bögrék <3 Az enyémek sajnos a szekrényben vannak, de ha költözünk akkor tuti lesz a konyhában egy polc csak nekik jól látható helyen.
És bármi ami pöttyös :)))