2019. szeptember 24., kedd

Kisvárosi hírek

Beköszöntött az ősz s vele az esős évszak. Ennek köszönhetően a várost ma reggel megint elöntötte a víz. A falurádió humorérzékénél lévő használói csónakot, kenut és más egyéb vízíjárművet vételeznének sürgősen. Az előrejelzést nézve kelleni is fog ez még.
Városkánk ugyan pici és ritkán történik valami, de azért mi is figyeljük a nagyvilágot, s ami benne történik. Ennek okán volt a minap egy békés felvonulás ahol a környezetünk és bolygónk védelmére próbálták felhívni a figyelmet.
A város szeret tenni is mind a környezetért, mind az emberekért. Itt van mindjárt két érdekes kezdeményezés. A  Pass the Party - Chesham még viszonylag új ők azzal foglalkoznak, hogy különféle magán rendezvényekre pl. szülinapi party ingyen adnak kölcsön többször is használható műanyag tányért, poharat, dekorációt hogy ne kelljen megvenni az egyszer használatos papír vagy műanyag tányérokat amiket aztán a buli után kidobnának.
Chesham Community Fridge  A Fridge már egy éve működik, ők a helyi boltokból, étkezdékből, szupermarketekből az ő céges szabályzatuk szerint már kidobásra ítélt, de még teljesen használható élelmiszereket veszi át és osztja szét. Főkét zöldség-gyümölcs illetve tejtermék van náluk, illetve néha kapnak éttermektől nagy kiszerelésben különféle szószokat amit kimérve osztanak szét az embereknek a saját kis oda vitt üvegeikbe. Mindig van részletes tájékoztató az adott élelmiszerek ajánlott felhasználási idejéről. Bárki bemehet és ingyen elhozhat egy szatyornyit, nem kérnek semmiféle igazolást vagy papírt a rászorultságról. A cél hogy az ehető élelmiszer ne a kukában kössön ki.
Képek forrása: OurChesham

2 megjegyzés:

éva írta...

Hát ezt nálunk is így kéne akár kicsi vagy nagy a falunk :)

Andrea írta...

Ez is nagyon tetszik: még a "kis" városok, falvak is próbálnak hasznosat tenni és az embereket bevonni. Nem ragadnak le egy témánál, nincs falunapi feeling.
Ekkora eső volt ott?