2009. július 5., vasárnap

Vissza a régi kerékvágásba

Avagy újra scrap. Mikor megláttam hogy készülőben van a Nagy Levin blogtrain már tudtam hogy elérkezett az ideje egy scrap szakácskönyv elkészítésének. Az első oldalt a legkedvesebb csirkés kajám ihlette. Imádom, még ilyen melegben is. Igaz némi változtatásokat eszközöltem az eredeti recepten mert szerintem igy mégjobb.

13 megjegyzés:

  1. Óh Christine már olyan rég óta ki akartam próbálni ezt a receptet, és most mikor olvastam eszembe is jutott, hogy holnap meg is csinálom! Szuper így, hogy oldalba van foglalva, nagyon tetszik. Igazi receptkönyvbe illő lett:D Majd megírom hogy ízlett az Úramnak:D

    VálaszTörlés
  2. Jo etvagyat hozza! Remelem izleni fog neki. Az en csaladom imadja neha megennek talan meg hus nelkul csak magat ezt a sult szoszt ami rajta van a csirkehusin. :-))

    VálaszTörlés
  3. Nagyon ígéretesen hangzik ez a recept, leírnád külön (a képből sajna nem tudtam elolvasni)? Képzeld, én meg a kisfiam születéséről próbálok készíteni egy ilyen könyvet (még soha nem készítettem előtte). Kicsit lassan, de haladok vele (de közel sem ilyen szép) :)

    VálaszTörlés
  4. Nem lehet abbahagyni csirke
    (kis módosításokkal)

    Hozzávalók:

    1 közepes csirke

    8 dkg liszt

    1 púpozott teáskanál pirospaprika

    1 mokkáskanál törött fekete bors

    1 teáskanál só

    késhegynyi õrölt köménymag

    3 gerezd fokhagyma

    15 dkg reszelt sajt

    1 nagy fej vöröshagyma

    2-4 dl tejföl

    4 evõkanál olaj

    Elkészítése:

    A megtisztított csirkét feldaraboljuk. A lisztet a fûszerekkel és a tisztított,

    apróra vágott fokhagymával összekeverjük. A csirkedarabokat egyenként megmártjuk

    a fûszeres lisztben. Olajal kikent tûzálló tálba vagy tepsibe egymás mellé rendezzük

    a lisztes húsokat, a megtisztított vöröshagymát nagy gerezdekre vagjuk es a csirke

    darabok közé benyomkodjuk. A maradék fûszeres lisztet elkeverjük a tejföllel és kis

    vízzel majd egyenletesen a húsra öntjük végül rászórjuk a reszelt sajtot.
    A tepsire
    alufóliát teszünk, és elõmelegített, forró sütõben közepes lángon 35-40
    percig sütjük,
    majd a tetejét kicsit megpirítjuk. Sült burgonyával tálaljuk.

    VálaszTörlés
  5. Monka, ha foto-konyvet szeretnel kesziteni akkor nagyon jo otleteket kaphatsz a http://scrap.hu/ illetve http://www.scrapbookozzvelunk.hu/ oldalon. Kimondottan kezdok szamara is van nagyon sok tanacs. Kesobb pedig ha kezbe is szeretned venni a konyvet akkor nagyon tudom ajanlani a http://www.tescophoto.com/wpp/tesco/buygifts_photobook.jsp szerintem jobb mint az annyira elterjedt Cewe. Es nem baj ha lassan haladsz. Majd belejossz! :-)

    VálaszTörlés
  6. Köszi!!!A receptet is meg az oldalakat :)

    VálaszTörlés
  7. Nagyon jól hangzik ez a recept, és nagyon jól néz ki az étel, pár napon belül kipróbálom. Remélem nekem is sikerül.

    VálaszTörlés
  8. Bonca, szerintem nem nagyon lehet elrontani.:-))

    VálaszTörlés
  9. Most jöttem leírni a receptet papírra épp, és mindjárt indulok elkésziteni, most azon töprengek, hogy vajon az őrölt kömény mit takar? azt a fűszert amit még kint vettünk ground cumin néven, és ez magyarul római kömény, és imádom, vagy a köménymagot (ha nincs őrölve akkor összezúzva inkább, hmm. illetve még ott akadtam el, (hát igen még nem vagyok rutinos szakács)hogy ez lehet hogy nem jó úgy, hogy elkészitem, aztán lemegyünk a játszótérre és kb. 2 óra múlva jövünmk vissza? Ezt inkább frissen kellene igaz? (reggeli tépelődés, hogy 3 gyerek mellett mit főzzek)

    VálaszTörlés
  10. Bonca, bocs de csak most ertem ide....kutya farad vagyok...kicsit lementunk a terkeprol, de errol tobbet majd holnap.. Nalam az orolt komeny az azt fedi amit mond, mert itt meg eddig nem vettem komenyt mivel azota is felig van a zacsi amit magammal hoztam otthonrol. Szoval tul sokat nem hasznalom, :-)) Az itteni nem tudom izben mennyire ter el az otthonitol?
    A kajat elore osszerakni majd elmenni otthonrol....ha nincs az a nagy kanikula akkor talan meg lehet csinalni. En szemely szerint frissen szoktam osszerakni majd megsutni. Ird majd meg hogy izlett!

    VálaszTörlés
  11. Kipróbáltuk, nagyon finom volt. Köszi a receptet. :))

    VálaszTörlés
  12. Megcsináltam, csudafinom!!! A páromnak is ízlett! Köszi 1x :)

    VálaszTörlés
  13. Orulok hogy izlett lanyok! :-))

    VálaszTörlés