Lehet ma már nem akkor újdonság, érdekesség sokaknak a kimchi, de én konkrétan nem hogy nem ettem, de még nem is láttam soha a boltokban. Szóval nekem új volt, hogy mi is ez. Korea egyik hagyományos nemzeti eledele, ami savanyított csípős káposzta...mondhatni első ránézésre. Valójában kínai kel, újhagyma, retek, uborka, chili a főbb összetevői. De a neten kószálva hamar kiderül hogy ez a koreai savanyúság is tipikusan olyan recept, hogy ahány ház annyi féle variáció létezik belőle. Ez a kis konzerv pont jó volt hogy kipróbáljam. Ízre főleg a savanyú és a csípős dominál. Nekem ízlett, bár számomra picit túl csípős volt így magában fogyasztva. Natúr húsfélék mellé kiváló savanyúság lehet, mondjuk az árát nézve praktikusabb ha az ember megpróbálja magának elkészíteni.
Kiváncsivá tettél: savanyúság, chili. Remélem, én is megtalálom. Nyílt egy kis bolt, hátha lesz.
VálaszTörlésTetszik, hogy mindent kipróbálsz.