2009. augusztus 7., péntek

Ha már benne vagyunk akkor konyházzunk még egy kicsit. Sokan, sok helyen érdeklődnek az újonnan kijövők hogy pl. milyen fűszereket kell vagy érdemes kihozni. Nos az én válaszom az hogy nekem szinte semmilyet! Persze aki ragaszkodik a piros aranyhoz meg a gulyás krémhez, erős pistához az kénytelen otthonról hozni vagy hozatni (ez utóbbira elég sok lehetőség van amúgy). De az alap fűszerek terén szerintem simán beválnak az itteniek is. Piros paprika, fekete bors darált és egész, fahéj, köménymag stb. hmm...babér levelet vennem kell.

Az indiai paprikától nem kell félni. Nem harap. :-)) Kiváncsiságból bele nyaltam úgy ale natúre mielőtt főzni kezdtem vele. Nincs sok különbség a magyarhoz képest. Az otthoni kicsit keserűbb talán, de ennyi semmi több. Kb. másfél éve ezt használom és még élünk. :-)) Csak mert tudom sokan fáznak tőle hogy hát az biztos nem olyan pedig dehogynem....
A sütögetéshez is van mindenféle, na jó a sütőport épp elhasználtam igaz nem sütéshez hanem a ruhákhoz ugyanis egész jól működik ruha fehéritőként is bármilyen furán is hangzik ez igy.

És még néhány személyes kedvencemről:

Mint a képen is látható külsőileg igencsak a tejbegrízre hajaz, annak ellenére hogy nem az. Ízre is nagyon hasonlít rá. Persze lehet rendes grízt is kapni csak éppen olyan gyönyörű citromsárga szine van hogy abból inkább köszönöm nem kérek. :-)
A másik kedvencem ez:

Hogy mi ez? Na jó itt egy másik kép segitségnek.Bár kicsit homályos lett.

Aki még mindig nem találná ki annak elárulom. Ez az otthoni Négercsók angol megfelelője. :-))
Szóval mindent meg lehet találni vagy mindennek a helyetesítőjét. Csak idő kérdése, na meg türelem hogy amúgy öregasszonyosan végig szálazzuk az áruház polcait.Megéri.
Aztán néhány helyi kedvenc. A mustár amit Kanada óta imádunk és bár neve szerint francia valójában amerika legkedvesebb mustár márkája.

A szine persze citromsárga ami előszőr kicsit borzolja az ember idegeit. De az ize mindent feledtet. Annyira hogy az otthon töltött két és fél év alatt gyerekem nem és nem volt hajlandó megenni az otthoni mustárt mondván hogy az nem az "igazi" és amúgy is mint olyan szerinte borzalmas.:-))Nekem igazából mindegy mustárból egedül a dijoni amit ki nem állhatok.
Aztán jöjjék az angol reggeli elengedhetetlen kelléke:

Iiiigen a paradicsomos bab ezúttal kolbásszal a lustábbak kedvéért csak hogy legalabb a kolbászt ne kelljen külön sütni. Az igazi english breakfast további alkotó elemei a tükörtojás, sült bacon és a piritós.Legközelebb ha csinálok megmutatom milyen ez igy egyben. Enni finom igaz nem reggelire hanem edédre vagy vacsorára inkább. Mert ugye nem épp egy könnyű kaja igy reggelire számomra kicsit túl sokkkk.
De most zavarjam vissza magam a konyhába mert készül a hétvégi kaja. Párom jön estére haza....valószinűleg éhesen...:-))

2 megjegyzés:

Euthymia írta...

Szia, nekem sem hiányzik igazából semmi az otthoni fűszerek közül, mert juliangraves.com/-nál mindent meg lehet venni és elég jó minőség is. A tescoban-asdaban is egész szép mennyiségben vannak fűszerek, amit meg végkép nem találok, azt megnézem még a lengyeleknél, mert ott tuti van!! :) Ilyen pl. az élesztő, az igazi élesztő! Bár egy ismerősöm azt mondta, ő kapott a tescoban is a péktől egy kis adaggal, amikor kereste :)
A grízzel sincs semmi baj, nagyon finom (semolina és nem is olyan nagyon sárga, főzés után nem zavaró):) Hihi és akkor itt egy kis imádnivaló reggeli!! MIkor is máskor enném, mint reggelire, mert akkor vacsoráig nincs gondom másra :) :) eletesmegapixel.freeblog.hu/archives/2007/04/26/Stilszeruen/

Jó főzőcskét! Napos hétvégét!

Christine írta...

Igen de a Julian-nal kb. 100 gramm paprikat kapsz ugyanannyiert mint az ASDA-ban 400 grammosat. Ami azert nem mindegy ha sokat foz az ember.
Griz. Hat nem tudom a tescos griz az igazi tomeny citromsarga ugyhogy inkabb nem rizikozom hogy lehany a gyerek mikor meglatja mit fozok. :-))