2011. augusztus 21., vasárnap

Ez + az avagy back to school és car booty hirek.A hétvégénk leginkább a shopping jegyében telt. Itt van az augusztus második fele ideje lassan beszerezni a gyerkőcöknek az iskolához szükséges dolgokat. A mindenhol zajló back to school akciók kiváló lehetőséget adnak erre. Mi ilyenkor vesszük meg pl. az éves irószer készletet, mert egyrészt ilyenkor van a legnagyobb választék, másrészt most a legolcsóbb. A toll és ceruza meg fogyóeszköz igy elég sok kell belőle. A másik nagy falat ilyenkor a uniform "alkatrészeinek" beszerzése. A legtöbb iskolánál a blézer a nyakkendő és a torna-polók amik a suli cimeresek igy azokat az iskolában kell beszerezni. A többi az ing, a nadrág, a cipő, a zoknik az "plain" vagyis egyszerű akárhol beszerezhető alap egyenruha. Nálunk az ing fehér, minden más fekete ennyi a kitétel ezeknél és bárhol megvehetőek mindenkinek igény és pénztárca szerint. Nagyobb gyerkőcöknél van némi nehezités. Mint a fiamnál is, mivel hogy a kapható legnagyobb méretű nadrágokat múlt évben hordta és most nagyobb kéne. Na ilyenkor figyel be a férfi konfekció. Szerencsére nem csak az iskolában "divat" az élére vasalt ruhatár, de a hétköznapi életben is, igy lényegében igy se nehéz vásárolni neki, max drágább. Ingben még idén jó lesz neki a hármas csomagban kapható suli ing. De jövőre már azt is a férfi osztályon kell beszereznünk. Kell még három pár cipő. Egy utcai, egy suli, egy torna + néha ragaszkodnak a stoplis foci cipőhöz. Ez utóbbi esetében csak először hagytam rászedni magam. Először megvettük, mert hogy benne van a listában. Aztán két évvel később bontatlanul adtuk el a szép kis cipedlit, mert Márk úgy nőtte ki hogy egyszer sem volt rajta. Azóta az ilyeneknek nem ugrom be. Idén az új egyenruhához már spéci suli cimeres tornazokni se kell csak sima fekete. Ennek külön örülök, mert Márknál ez is fogyóeszköz volt. Vagy ellopták vagy elhagyta és hetente 4 font/darab áron venni a zokedniket kicsit drága sport.

És hogy jöjjön egy kis élvezet is. A héten megérkezett az ebay-on leütött retro varrós dobozom. Régóta nézegettem mindenféle stilusban őket. A meglévő kanadait ugyanis rég kinőtem. Végül ez az '50-'60-as évekbeli darab lett a nyerő.

A hétvégén voltunk a megszokott car booty körsétán is. Igazából nem sok érdekességet láttunk most. De azért igy is találtam két teáskannát ami hazajött velem. :-))3 megjegyzés:

evadraga írta...

Szia Christine!

A site-on megadott címedre írtam Neked egy mailt. :-)

Szió: Eva

Szoffy írta...

Jó nagy meló lehet mindent beszerezni wow!
Jaj pont ilyen varrós doboza van anyósomnak csak más színű :) Én nem varrok, de a doboz nagyon jól néz ki :)))

Judit írta...

Szia Christine!
Ma gondoltam a blogodra amikor a ferjemmel a carboot salen setaltunk itt nalunk a varosban. Nemtudom nalatok milyen a car boot de itt hatalmas! Imadom! Ahogy latom a szerzemenyeidet biztosan talalnal itt magadnak rengeteg szep dolgot!