2015. július 20., hétfő

Kirándulás - Durdle Door

Lulworth Castle nehezen eresztett minket. A parkolóban frissen körömollózott gyep mezitlábazásra, piknikre csábított. A fiúk még sutyorogtak is hogy tán elég lesz mára ennyi, de csak halkan mert tudták hogy a végére hagytam amiért elindultunk. Végül erőt vettünk magunkon és utolsó célpontunk felé vettük az irányt.
A Durdle Door egy cirka140 millió éves geológiai képződmény. A 96 mérföld hosszan elterülő Jurassic Coast része. És mint olyan egyszerűen gyönyörű. Amúgy a magánkézben levő terület a Lulworth kastélyt is birtokló Weld család tulajdona. De szerencsére megosztják a világgal így bárki által megcsodálható.
 A képeken nem látni igazán, de egy nagyon meredek és pöttyet veszélyes lépcső sor visz le több emelet magasból a partra. A tériszonyát mindenki hagyja otthon, mert korlát nincs és elég egy rossz lépés a bajhoz. Majdnem kifogott rajtam, de végül csak le kecmeregtünk mind. Ahol várt és elnyelt  minket az angol partokat szinte mindenhol beborító 30 centi vastag kavics takaró. Szóval részemről elvergődtem valahogy a fiamig aztán partra vetett bálnát játszottam a továbbiakban.
 Gyerekem persze egyből megébredt a víz láttán és nekiindult toronyiránt. Végtére is a ruhástól fürdés akkor sem maradhat el ha pingvinek úszkálnak körülötte. :)

Miután Márk is megelégelte  hogy vízbe fojtsa magát, már csak azt kellet kitalálnunk hogy kecmeregjünk vissza az autónkhoz. Végül sikerült. De a mikéntjét azt inkább nem mesélem el. :))

4 megjegyzés:

éva white vintage írta...

Nemrég volt a tvben erről egy rövid kis filmrészlet az ozonetworkon, Anglia madártávlatból és ott láttam azt a lyukas sziklát. Szép helyen jártatok remélem azért jól érezted magad minden nehézség ellenére, ez egy örök emlék és hát nem utolsó az sem, hogy a tengernél voltatok :)

Marika írta...

Csodaszép hely, koszonjuk a fotókat!

svájci sapka írta...

Gyönyörű hely.
Hány fok volt?
És a víz?

Christine írta...

Jó idő volt 20-22 fok mire oda értünk. A víz az kb. 16-17 fokos lehet.