2016. november 22., kedd

Kisvárosi hírek

Tegnap már állították fölfelé a város karácsonyfáját. Pénteken lesz a villany felkapcsolós buli, azaz hivatalosan is indul a szezon.

A múltkor valami elvetemült egy hét alatt kétszer is kirabolta a Lloyds bankot. Itt nálunk. Azt mondja a fáma ilyen se volt még. Ráadásul első alkalom nem volt elég neki, vagy vérszemet kapott. Ki tudja? Mindenesetre visszament még egy körre. Elkapták. :)

A héten nyilvánosságra került a következő időszak városfejlesztési terve. 900 házat akarnak építeni a fiam régi sulija körül húzódó zöldövezeti területen, és még 900 házat szeretnének valahogy beszuszakolni magába a városba is. Ez utóbbiról elképzelni se tudom hova akarják. Az előbbi meg jól kiverte a biztosítékot a polgároknál. Mert az a szép zöld gyep ugye. Ja hogy az egy másik történet.....A legtöbb ember szerint a gond az, hogy arról nincs szó a tervekben, hogy az infrastruktúrát is fejlesztenék közben. Hisz ennyi új házhoz azaz a bennük lakókhoz kellenének járulékos dolgok is úgy mint iskolák (hogy a mostani ötszörös túlterhelés ne tízszeres legyen), orvosi rendelők, üzletek, stb. De a tervben ezekről sehol nincs szó. Közben meg a város már így is telítve van hogy úgy mondjam. Most aláírásgyűjtés zajlik hogy megtorpedózzák a terveket. Vagy legalább hogy kicsit gondolják át újból.

Nincsenek megjegyzések: