2023. május 24., szerda

Budapest 4. nap

 Mivel egy nap kimaradt így némileg szelektálni kellett a tervezett programot. Volt valami amit semmiképp nem akartunk kihagyni, mégpedig a fiam miatt aki nagyon szerette volna a másik kedvencéről készült szobrot megnézni. Hogy tuti meglegyen, ezért a napot a Corvin közben kezdtük a Bud Spencer szobornál.

Itt épp egy sörfesztivál szerűség zajlott így eléggé körbe volt rakva padokkal, asztalokkal de azért csak lettek fotóink róla. Gyerek boldog volt. Kicsit ücsörögtünk a nagy pofonosztó társaságában aztán indultunk tovább. Megnéztük a felújított Moszkva...pardon Szél Kálmán teret. Jó hogy a metró épületét megtartották eredeti formájában. Ezen kívül ugye nem sok minden maradt, viszont van lift a dombra felmenő lépcső kiváltására és ez nagyon jó.
A várbusszal szépen felmentünk a Mátyás templomhoz. Épp dél volt és harangoztak, a tér akusztikája nagyon jó.
                                       

Láthatóan itt is sok felújítás és építkezés zajlik akárcsak a várban, miként azt ott még novemberben láttam.
A Halászbástya legtöbb része szinte ki sem látszott a turistáktól, de azért legalább azt is láttuk.
A kilátás gyönyörű innen.
A neten kinéztem egy régimódi cukrászdát, a Ruszwurm-ot ahol még árulnak régimódi sütiket is. Hát kiderült ez is tipikus turista csapda hely, semmi olyasmi nem volt amit kerestünk, azt hétvégére tartogatják. Eljöttünk inkább. A másik nagy vágya Szilvinek hogy egyen olyan igazi klasszikus grillcsirkét mint amilyeneket anno mindenhol árultak. Történetesen a Corvin mozi oldalában van egy ilyen nagybetűs grillcsirkés hely, gondoltuk kipróbáljuk. Újabb csalódás, mert bár már két óra is elmúlt a grill hideg és üres, csirkék sehol. Kezdtünk morcosak lenni. Még jó hogy délelőtt már jártunk itt, ezért tudtuk a sörfesztiválnál árulnak frissensült mindent is. Így visszatértünk ide hogy megtömjük a hasunkat. Kicsit volt bennem félsz a korábbi gyomorrontás miatt, de semmi bajunk nem lett tőle és minden nagyon finom volt.
A tervezett fagyinak már nem maradt hely és fáradtak is voltunk így haza villamosoztunk.




Nincsenek megjegyzések: