Megjelentek a kedvenceim.
2016. november 17., csütörtök
2016. november 15., kedd
Tíz éve élünk Chesham-ben, így mostanra egyre inkább vidékinek érzem magam mikor Londonba kell bemenni. Még ha egy sima fodrász látogatásról is van szó. London még mindig energia vámpírként hat rám. Borzasztóan kifáraszt és gyorsan menekülésre késztet. Kis ideig szeretek bámészkodni, de aztán óhatatlanul menni kell. A Barbican amúgy se túl fotogén szóval csak párat kattintottam.
Még itthon. Nemrég hozták rendbe az indóházat.
Barbican.
Egyszer majd én is csinálok róluk rendes képet.
És legyen itt ez a reklám helye http://www.figarolondon.uk/ Én azt szoktam mondani hogy ha találok egy olyan fodrászt aki képes úgy levágni a hajam hogy haza is érek vele, annak én a pokolba is utána megyek. Mert ilyen nem sok van. Szóval remélem még sokáig működik ez a kis szalon. És az se baj ha fél napos program így egy hajvágás. Megéri.
Még hazafelé nagyon gondolkoztam hogy leszállok Wembley-ben mert van egy bolt amit meg akarok nézni.
Ki tudja mi vonz ide? A válasz ott van a képen. :)
Sajnos végül mégse mentem be túl késő volt már és túl fáradt és éhes voltam ahhoz hogy még egy órával később érjek haza.
Még itthon. Nemrég hozták rendbe az indóházat.
Barbican.
Egyszer majd én is csinálok róluk rendes képet.
És legyen itt ez a reklám helye http://www.figarolondon.uk/ Én azt szoktam mondani hogy ha találok egy olyan fodrászt aki képes úgy levágni a hajam hogy haza is érek vele, annak én a pokolba is utána megyek. Mert ilyen nem sok van. Szóval remélem még sokáig működik ez a kis szalon. És az se baj ha fél napos program így egy hajvágás. Megéri.
Még hazafelé nagyon gondolkoztam hogy leszállok Wembley-ben mert van egy bolt amit meg akarok nézni.
Ki tudja mi vonz ide? A válasz ott van a képen. :)
Sajnos végül mégse mentem be túl késő volt már és túl fáradt és éhes voltam ahhoz hogy még egy órával később érjek haza.
2016. október 21., péntek
Rakott hal
Konyházzunk! Szóval....sose értettem hogy van ez, egy szigeten élve miért van egekben a hal ára. Bár, ha azt vesszük mennyire vannak lehalászva a világ tengerei, úgy valamelyest érthető. De akkor is. Drága a hal na. Ezért szeretem az olyan recepteket amihez az olcsóbb, gyakoribb haltípusokat lehet használni amiknek errefelé az általános gyűjtőnevük a white fish. Mert ez mégis rendes hal (nem valami extrudált műanyag), mégse kell a fogam szívni mikor megveszem és pár hozzávalóval isteni finom kaját lehet belőle kihozni. Így csinálom én a rakott halat tehát.
Hozzávalók:
2 csomag white fish
5-6 db paradicsom
3 mozzarella sajt
1 üveg pesto
só, olaj
A tepsit kiolajozzuk, a hal szeleteket besózzuk. A paradicsomot és a mozzarellát felszeleteljük.
A halszeletek egyik oldalát bekenjük a pestoval. Ezután a halszeletekkel pestos felükkel felfelé fordítva megrakjuk a szeletelt paradicsommal és a szeletelt mozzarellával míg teljesen kirakjuk a tepsit. Egy sor hal, egy sor paradicsom-mozzarella.
200 fokon 45 perc alatt készre sütjük.
Jó étvágyat!
Hozzávalók:
2 csomag white fish
5-6 db paradicsom
3 mozzarella sajt
1 üveg pesto
só, olaj
A tepsit kiolajozzuk, a hal szeleteket besózzuk. A paradicsomot és a mozzarellát felszeleteljük.
A halszeletek egyik oldalát bekenjük a pestoval. Ezután a halszeletekkel pestos felükkel felfelé fordítva megrakjuk a szeletelt paradicsommal és a szeletelt mozzarellával míg teljesen kirakjuk a tepsit. Egy sor hal, egy sor paradicsom-mozzarella.
200 fokon 45 perc alatt készre sütjük.
Jó étvágyat!
2016. október 13., csütörtök
Kisvárosi hírek
A fesztivál szezon még várat magára egy picit, de azért így sem unatkozik a város. Minket is utolért az országszerte hódító "gyilkos bohóc" jelenség. Miszerint is ijesztő típusú bohóc maszkba és ruhába öltözött emberkék riogatják esténként a békés polgárokat. A tévé, az újság, de a városi FB csoport is gyakran témázza a jelenséget. Kíváncsian várom hogy a harciasabb polgártársak mikor döntenek úgy, hogy elég volt és indulnak vadászatra.
Már Kiszel Tünde óta tudjuk hogy a naptár kiadás egy jó üzlet, legyen az jótékonyságból elkövetve vagy más indokkal. Városkánk is csatlakozott eme kezdeményezéshez így ma már bárki megveheti a város saját kiadású naptárját. Kapható a múzeumban vagy az ebay-on.
A város üzletei még mindig fenntartási gondokkal küzdenek és nehezen boldogulnak. Szomorúan fogadta mindenki a hírt hogy a népszerű édességbolt a Mr Simms féle Old Sweet Shop se lesz már sokáig dísze a főutcának, ugyanis karácsony után bezár.
Már Kiszel Tünde óta tudjuk hogy a naptár kiadás egy jó üzlet, legyen az jótékonyságból elkövetve vagy más indokkal. Városkánk is csatlakozott eme kezdeményezéshez így ma már bárki megveheti a város saját kiadású naptárját. Kapható a múzeumban vagy az ebay-on.
A város üzletei még mindig fenntartási gondokkal küzdenek és nehezen boldogulnak. Szomorúan fogadta mindenki a hírt hogy a népszerű édességbolt a Mr Simms féle Old Sweet Shop se lesz már sokáig dísze a főutcának, ugyanis karácsony után bezár.
2016. szeptember 16., péntek
Kirándulás - Leicesteri séta
A múzeum után maradt még egy kis időnk, gondoltam körbenézünk Leicester óvárosában. Először a navigátor az istennek se akart minket a kinézett parkolóhoz vezetni. Miután ezt az akadályt legyőztük rájöttünk hogy eléggé fáradtak is vagyunk, illetve az általam kinyomtatott városnézős térkép lófüttyöt se ér. Úgyhogy félig meddig sikerült csak amit beterveztem, de azért így is jó volt.
Castle house. Egy időben kis butikmotelt szerettek volna belőle csinálni, de ahogy nézem ez csak terv maradt.
The Magazine Gateway. Vagyis afféle városkapu volt Newarke kerületében.
Idáig jutottunk végül, mikor kifogytunk az időből és menni kellet.
Castle house. Egy időben kis butikmotelt szerettek volna belőle csinálni, de ahogy nézem ez csak terv maradt.
Ezek a lámpaoszlopok gyönyörűségesek énszerintem.
Idáig jutottunk végül, mikor kifogytunk az időből és menni kellet.
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)