Avagy újra scrap. Mikor megláttam hogy készülőben van a Nagy Levin blogtrain már tudtam hogy elérkezett az ideje egy scrap szakácskönyv elkészítésének. Az első oldalt a legkedvesebb csirkés kajám ihlette. Imádom, még ilyen melegben is. Igaz némi változtatásokat eszközöltem az eredeti recepten mert szerintem igy mégjobb.
13 megjegyzés:
Óh Christine már olyan rég óta ki akartam próbálni ezt a receptet, és most mikor olvastam eszembe is jutott, hogy holnap meg is csinálom! Szuper így, hogy oldalba van foglalva, nagyon tetszik. Igazi receptkönyvbe illő lett:D Majd megírom hogy ízlett az Úramnak:D
Jo etvagyat hozza! Remelem izleni fog neki. Az en csaladom imadja neha megennek talan meg hus nelkul csak magat ezt a sult szoszt ami rajta van a csirkehusin. :-))
Nagyon ígéretesen hangzik ez a recept, leírnád külön (a képből sajna nem tudtam elolvasni)? Képzeld, én meg a kisfiam születéséről próbálok készíteni egy ilyen könyvet (még soha nem készítettem előtte). Kicsit lassan, de haladok vele (de közel sem ilyen szép) :)
Nem lehet abbahagyni csirke
(kis módosításokkal)
Hozzávalók:
1 közepes csirke
8 dkg liszt
1 púpozott teáskanál pirospaprika
1 mokkáskanál törött fekete bors
1 teáskanál só
késhegynyi õrölt köménymag
3 gerezd fokhagyma
15 dkg reszelt sajt
1 nagy fej vöröshagyma
2-4 dl tejföl
4 evõkanál olaj
Elkészítése:
A megtisztított csirkét feldaraboljuk. A lisztet a fûszerekkel és a tisztított,
apróra vágott fokhagymával összekeverjük. A csirkedarabokat egyenként megmártjuk
a fûszeres lisztben. Olajal kikent tûzálló tálba vagy tepsibe egymás mellé rendezzük
a lisztes húsokat, a megtisztított vöröshagymát nagy gerezdekre vagjuk es a csirke
darabok közé benyomkodjuk. A maradék fûszeres lisztet elkeverjük a tejföllel és kis
vízzel majd egyenletesen a húsra öntjük végül rászórjuk a reszelt sajtot.
A tepsire
alufóliát teszünk, és elõmelegített, forró sütõben közepes lángon 35-40
percig sütjük,
majd a tetejét kicsit megpirítjuk. Sült burgonyával tálaljuk.
Monka, ha foto-konyvet szeretnel kesziteni akkor nagyon jo otleteket kaphatsz a http://scrap.hu/ illetve http://www.scrapbookozzvelunk.hu/ oldalon. Kimondottan kezdok szamara is van nagyon sok tanacs. Kesobb pedig ha kezbe is szeretned venni a konyvet akkor nagyon tudom ajanlani a http://www.tescophoto.com/wpp/tesco/buygifts_photobook.jsp szerintem jobb mint az annyira elterjedt Cewe. Es nem baj ha lassan haladsz. Majd belejossz! :-)
Köszi!!!A receptet is meg az oldalakat :)
Nagyon jól hangzik ez a recept, és nagyon jól néz ki az étel, pár napon belül kipróbálom. Remélem nekem is sikerül.
Bonca, szerintem nem nagyon lehet elrontani.:-))
Most jöttem leírni a receptet papírra épp, és mindjárt indulok elkésziteni, most azon töprengek, hogy vajon az őrölt kömény mit takar? azt a fűszert amit még kint vettünk ground cumin néven, és ez magyarul római kömény, és imádom, vagy a köménymagot (ha nincs őrölve akkor összezúzva inkább, hmm. illetve még ott akadtam el, (hát igen még nem vagyok rutinos szakács)hogy ez lehet hogy nem jó úgy, hogy elkészitem, aztán lemegyünk a játszótérre és kb. 2 óra múlva jövünmk vissza? Ezt inkább frissen kellene igaz? (reggeli tépelődés, hogy 3 gyerek mellett mit főzzek)
Bonca, bocs de csak most ertem ide....kutya farad vagyok...kicsit lementunk a terkeprol, de errol tobbet majd holnap.. Nalam az orolt komeny az azt fedi amit mond, mert itt meg eddig nem vettem komenyt mivel azota is felig van a zacsi amit magammal hoztam otthonrol. Szoval tul sokat nem hasznalom, :-)) Az itteni nem tudom izben mennyire ter el az otthonitol?
A kajat elore osszerakni majd elmenni otthonrol....ha nincs az a nagy kanikula akkor talan meg lehet csinalni. En szemely szerint frissen szoktam osszerakni majd megsutni. Ird majd meg hogy izlett!
Kipróbáltuk, nagyon finom volt. Köszi a receptet. :))
Megcsináltam, csudafinom!!! A páromnak is ízlett! Köszi 1x :)
Orulok hogy izlett lanyok! :-))
Megjegyzés küldése