Megigértem, úgyhogy nem váratok senkit tovább hisz tegnap megfőztem. Szilviék szupertitkos családi receptje a "milánói" aminek semmi köze a milánóihoz és amit én a páromtól ő meg a nagymamájától tanulta. Amit én inkább Olasz rakott tésztanak hivnék. Illetve igy hivom azóta mióta 1999-ben megismertem az internetet és vele a Drótpostagalamb egyszerűbb nevén a DPG receptes világát.Ott tettem először "közkincsé" ezt a finomságot.
Tehát:
Olasz rakott tészta
80 dkg darált hús,
50 dkg makaróni tészta,
30 dkg gomba,
20 dkg főtt császár szalonna,
30 dkg sajt,
0,5 l ketchup
Elkészités:
Az apróra vágott szallonát kisütöm, majd rádobom az összekockázott gombát. Megpárolom, majd hozzá adom a darált húst és együtt tovább piritom öket. Mikor elfőtte a saját levét felengedem az egészet ketchuppel, picit sózom. Hagyom meg rotyogni kicsit majd az egészet félreteszem.
A tésztát kifözöm, majd a felét egy kivajazott tepsi aljára teritem. Erre kerül az elkészitett húsos szósz, majd ennek a tetejére a tészta másik fele. Az egészet megszórom reszelt sajtal, valamint meglocsolom higitott ketchuppel. Sütöben fél óra alatt ropogós pirosra sütöm.
És a belőle készült receptes oldal is.
6 megjegyzés:
Nagyon guszta itt is :) Ha elérem a kívánt súlyomat esküszöm, hogy kipróbálom :)
Azt gondolom ez valóban finom, mert szerintem ezt én már kóstoltam!Ugye nem tévedek Cristine?
Nem tevedsz Merika. :-))
LaceE. Szerintem teljesen a sulyodnal vagy. Akarcsak en. :-)))))
Bárcsak igazad lenne :) De remélem nem sokára ott leszek ahol szeretném. Akkor végig kóstolom az összes receptedet. És ezt megígérem :)
Szombati ebéden már nem kell gondolkodnom, és sok munka sem lesz vele, nagyon köszike!
LaceE, akkor kivanok sikeres fogyokurat neked! Az en kajaim valoban nem epp dietasak.:-))
Csilla. Jo etvagyat hozza nektek!
Megjegyzés küldése