Ma ismét egy saját receptet adok közre itt. Sajna ritkán tudom csak elkésziteni mert az egyik hozzávalóhoz meglehetőst ritkán jutok hozzá.
Tepsis rakott hús
Hozzávalók:
1 kg sertéscomb,
1,5-2 kg burgonya,
1 szál lángolt kolbász,
20-30 dkg gomba,
50 dkg zöldborsó,
3 dl tejföl,
mustár,só,bors
Elkészités:
Fogunk egy vékonyan ki olajozott tepsit, ennek az aljara teritjük a meghámozott, felkarikázott lángolt kolbászt, majd erre rátesszük a felszeletelt, sózott, borsozott húst. Megkenjük a hússzeletek tetejét mustárral, de csak egész vékonyan. Ráteritjük a szeletekre vágott gombát, majd a következö néhány réteg a karikára vágott burgonya lesz, legfölülre a zöldborsó kerül. Fólia alatt villanysütőben kb. 90-100 percig sütjük, majd a fóliát levéve meglocsoljuk tejföllel és még 20-30 percet piritjuk.
Igy fest hát az eredeti recept. Nálam ez annyiban változott hogy mivel itt lángolt vagy parasztkolbászt még nyomokban se lehet fel lelni igy kénytelen voltam kitalálni mivel pótolhatom. Lényegében szinte akármilyen az otthoniakhoz hasonló szalámi vagy kolbász féleség szóba jöhet (pepperoni és chorizo NEM!) nekem a legjobban a Lidl-ben kapható paprikás szalámi vált be. Ez nagyjából hozza azt az iz világot.
És itt van a belőle készült oldal:
Az oldal készitéséhez felhasználtam a Nagy Levin blogtrain-t és Cajoline elemeit.
8 megjegyzés:
Nagyon étvágygerjesztő, főleg, így ebédidő tájékán!:-)
Látom, lett egy kiscicád:-)
Na, már megint nagyon gusztát "főztél" :) Esküszöm egyszer kimegyek hozzátok és végigeszem az összes saját receptű kajádat :)
Kriszti, milyen kiscica? A widget az mar regota kintvan.
LaceE, gyere! :-)) De akkor a fogyokuradnak bucsut mondhatsz!:-)))
Ó, akkor bocs, most vettem csak észre:-)
Nagyon guszta! És olyan jól tudsz oldalakat készíteni a főztödből. :)
De jól néz ki! Hmmmm!
Nekünk most fogyott el az utolsó szál hazai kolbász. A rakottkrumpliba tünt el...
Koszi mindenkinek! :-))
Jól néz ki de esélyem sincs kipróbálni...itt csak pepperoni van, ami rakott krumpliba sem jó, oda is inkább paprikás olajon pirított virslit használok. :)
Megjegyzés küldése