2021. augusztus 9., hétfő

Munkavállalás a brexit után

 Nem értem az embereket. De most komolyan. Mintha egy bizonyos részük legalábbis átaludta volna az elmúlt éveket. Vagy nem is tudom, egyszerűbb nem tudomásul venni a tényeket? Napi szinte tucatszor jönnek szembe velem olyan posztok hogy "jövő héten indulnék ki Angliába munkát keresni segítsetek". S ha ilyenkor felhívjuk a delikvens figyelmét arra hogy ez most már nem így megy, akkor kikéri magának, hogy nem vagyunk segítőkészek. Nem érti hogy az a hajó már elment, hogy csak úgy hasra ütés szerűen kijövünk ide dolgozni. Ez már megszűnt. Munkavállalói vízummal lehet jönni, de ahhoz kell ugye egy cég aki állást ad nekünk és hajlandó végigvinni a procedúrát. De minderről lehet bővebben olvasgatni a hivatalos oldalon akár magyarul is.

Másik kedvenceim a már évek óta itt élők akik szintén átaludták az elmúlt éveket és nem rendezték a státuszukat. Most meg kapkodnak fűhöz-fához hogy de hát ők itt élnek ezer éve. Hát öregem akkor pont ezer éved lett volna mindezt elintézni és nem akkor észbe kapni mikor lejárt már a meghosszabbított határidő is kétszer. Tudom rosszindulatú vagyok.



3 megjegyzés:

Andrea írta...

Nem vagy az. Reàlisan gondolkodsz. Èn sem èrtem ezt a "jelensèget". Hol èltek eddig?

éva írta...

Amikor a Brexit elkezdődött már akkor kellett volna intézkedni, aki nem tette az így járt, a másik: itthon is van munka bőven és vannak lehetőségek csak hát a lustaság... könnyebb úgy dolgozni, hogy mások kaparják ki a gesztenyét... nem sajnálom őket...

Ditke írta...

Ezt a kérdést én is sokszor felteszem magamnak. Egyesek mintha nem is burokban, de a holdon élnének...