2022. február 3., csütörtök

Együnk vadállatot - kimchi

 Lehet ma már nem akkor újdonság, érdekesség sokaknak a kimchi, de én konkrétan nem hogy nem ettem, de még nem is láttam soha a boltokban. Szóval nekem új volt, hogy mi is ez. Korea egyik hagyományos nemzeti eledele, ami savanyított csípős káposzta...mondhatni első ránézésre. Valójában kínai kel, újhagyma, retek, uborka, chili a főbb összetevői. De a neten kószálva hamar kiderül hogy ez a koreai savanyúság is tipikusan olyan recept, hogy ahány ház annyi féle variáció létezik belőle. Ez a kis konzerv pont jó volt hogy kipróbáljam. Ízre főleg a savanyú és a csípős dominál. Nekem ízlett, bár számomra picit túl csípős volt így magában fogyasztva. Natúr húsfélék mellé kiváló savanyúság lehet, mondjuk az árát nézve praktikusabb ha az ember megpróbálja magának elkészíteni.




1 megjegyzés:

Andrea írta...

Kiváncsivá tettél: savanyúság, chili. Remélem, én is megtalálom. Nyílt egy kis bolt, hátha lesz.
Tetszik, hogy mindent kipróbálsz.