2022. november 18., péntek

Turista lettem...

 ...a papírmunka után kicsit felcsaptam turistának. Mert akárhogy is szépítjük ennyi év távollét után bizony már turista az ember a szülővárosában is. Van ami nem változik, de nagyon sok minden meg igen. Sokszor gőzöm nem volt róla épp merre járok. Némelyik busznak is megváltozott az útvonala az eltelt majd két évtized alatt. De az semmi...az is megérne egy külön sztorit mikor az ember lánya a saját testvérét nem ismeri fel és csak áll dermedten az ügyvédi irodában és nem érti miért ad neki puszit egy vadidegen. Csodálkoztam micsoda barátságos az ügyvéd úr. Aztán megszólalt....nekem meg leesett a tantusz. Hát így jártam...

Vecsés perem részeit meg se ismertem, hisz anno ott leginkább szántóföldek voltak. Mára raktárak, reptéri hotelek nőttek ki a földből. Én pedig csak tátottam a számat. Aztán végleg elköszöntem a szülői háztól.

Kőbánya-Kispest csaknem felismerhetetlen a ráépült bevásárlóközpont miatt. Csak a távolban a vasútállomás részén lehet felfedezni azt ami megmaradt a régiből és amit valaha napi szinten láttam.

A Corvin mozi az úgy látom örök, persze felújítják, meg vannak változások, de a lényeg az ugyanolyan.

Szombat reggel hétkor már a Margit hídnál voltam. Nagy örömömre egyből szembejött velem egy Kolodko Mihály mű. Régóta nézegetem a neten ezeket a pici szobrokat, jó volt őket most a saját szememmel is látni.

Az Országház még mindig gyönyörű.
A Lánchíd jelenleg nem túl fotogén...
...de került ide egy legó oroszlán addig is.
Megláttam mögötte a Budavári siklót és nem tudtam kihagyni. Felmentem vele egy gyors körbenézésre a várba.
Aztán randim volt Évával, hogy ennyi év levelezés után végre élőben is találkozzunk. Amiért itt is külön köszönet. Sajna fotózni akkor és ott valahogy elfelejtettünk.

Másnap reggel pedig már repültem is vissza. Bár az elején azért voltak kétségeim lesz e felszállás.



1 megjegyzés:

Andrea írta...

A nagy utazás. Biztosan nagy élmény volt a hivatalos teendôk mellett a városnézés ennyi év után. Talán nem is gondolunk erre, csak amikor megtörténik.
Szépek a fotók, jó nézni ôket.
Szerintem nem mentél haza üres kézzel.
Vettél valami "vàsàrfiát".