2020. február 20., csütörtök

Kirándulás - Milestones Living History Museum

Viharos idők járnak erre felénk, a hétre nem is ígértek esőmentes időjárást. Ebből következik, hogy olyan célpontok után kutattam mikor ezt a napot terveztem, ahol azért szárazok maradhatunk és meg se kell fagyni. Így esett a választás a Milestones Living History Museum-ra. A hely lényegében egy skanzen. Méghozzá fedett skanzen, ami kimondottan praktikus egy olyan napon mikor szakad az eső. Egy repülőgép hangárra hajazó hodályban felépítettek egy kis viktoriánus város részt utcákkal, boltokkal, üzemekkel, iskolával és minden mással ami egy városban található. Amúgy a város Basingstoke ahol a múzeum van a 19. században egy virágzó iparváros volt olyan manufaktúrákkal mint a Thornycroft Steam Carriage and Van Company ami különféle járműveket, vagy a Wallis and Haslam ami mezőgazdasági gépeket gyártott. De például Thomas Burberry is e városban nyitotta első üzletét. A múzeum többek közt nekik is állít emléket.
Kicsit tartottam tőle mennyire fog minket lekötni a hely, de jó két és fél órába telt mire kikeveredtünk. Ha valaki viszont beül a helyi kávézó-sütiző-akármiző helyek egyikébe vagy beáll a sorba a cukorka boltban akkor simán lehet sokkal több időt is elverni itt.
De jöjjenek a képek. (Ez az első mindjárt pont nem saját kép hanem google street view, de eléggé szakadt szóval igyekeztünk befelé.)
 
 

 A végére maradt a szokásos Penny arcade a korabeli játékmasináival.

1 megjegyzés:

Andres írta...

Mindig annyira erdekes helyekre talalsz! :)