2020. március 7., szombat

Kisvárosi hírek

Hozzánk is begyűrűzött a vásárlási láz. Városkánk boltjait is elkezdték kifosztani a koronavírustól pánikoló népek. Kézmosót és kézfertőtlenítőt már sehol nem kapni (a falurádió szerint verekedés is volt emiatt), de a lázcsillapító és a száraztészta is szépen le van rabolva. Konzerv félét még kapni, de ott is érezhető a pusztítás. Mindezt úgy hogy Chesham-i érdekeltségű beteg egyetlen egy van eddig, aki a lábát se tette a városba hetek óta, mert a nyaralásáról hazatérvén egyből kórházi karanténba vitték. Azt már csak halkan jegyzem meg, hogy a legtöbb mosogató szer is antibakteriális és mint olyan kézmosásra is kiválóan alkalmas.
Én a magam részéről inkább csak érdeklődve szemlélődöm. Nagyobb élelmiszer tartalékot, ha akarnék se tudnék felhalmozni tárolóhely hiányában. A fagyasztó kapacitásom egy hétre szól és a konyhai polcaimon is kb. ennyi időre elegendő páncélos árút tudok eltárolni. Kis családom amúgy sem preferálja a konzerv kaját, szóval amit esetleg veszek is az maximum olyasmi amit én megehetek mikor a fiúk tatárbifszteket esznek. Ezen kívül mondjuk vehetek még egy kiló cukrot azzal el leszünk vagy két évig. Esetleg egy kiló lisztet, ha nem csinálok nokedlit az is elég vagy fél évig. Na jó rizsből mindig van itthon két-három kiló. Tésztát is csak módjával eszünk szóval ha veszek egy kiló spagettit mondjuk, akkor lehet két év múlva is lesz még belőle. Ha valamit nálunk érdemes felhalmozni tartós élelmiszerből az a csokoládé. Tudjátok a kerek csokoládét, a szögletes csokoládét, a hosszú csokoládét, a rövid csokoládét, a gömbölyű csokoládét, a lapos csokoládét, a tömör csokoládét, a lyukas csokoládét, a csomagolt csokoládét, a meztelen csokoládét, az egész csokoládét, a megkezdett csokoládét, az édes csokoládét, a keserű csokoládét, a csöves csokoládét,a mogyorós csokoládét, a tejcsokoládét,a likőrös csokoládét, a tavalyi csokoládét, az idei csokoládét és minden olyan csokoládét, amit csak készítenek a világon. :))

2 megjegyzés:

éva írta...

Én 7éve mikor ide költöztem akkor hoztam a másik lakásból a fűszereket azóta is meg (liszt, cukor, prézli stb) vannak :) meg még sok minden más is...itt ahol lakom semmi jele a felvásárlásnak..

Andrea írta...

En is azt latom, hogy mindenki "hand gel"-lel utazik. Itt a kifosztast meg nem tapasztalom.