2020. szeptember 10., csütörtök

Autó gondok

 Az tudtuk, hogy jövőre meg kell válnunk az autótól, mert a férjem nem tud vele bejárni a munkába a jövő évben életbe lépő változások miatt. Gondoltuk jövő nyáron majd lecseréljük az autót. Az élet viszont másképpen gondolta. Vasárnap reggel vártam a férjem, hogy haza érjen a munkából és menjünk a szokásos kincskeresős utunkra. De csak a telefon csörgött, hogy ne várjam nem jön mert karambolozott. Sikerült belerohannia az előtte túl lassan haladó autóba. Szerencsére ő megúszta néhány zúzódással köszönhetően a légzsákoknak, a másik fél nem sérült. Az autóról már nem tudom ugyanezt elmondani. Mikor a taxival a helyszínre értünk ez fogadott:

Elkövettük azt a hibát, hogy ott hagytuk az autót a füves részen és hazajöttünk a taxival mondván itthonról könnyebb lesz intézkedni. (A másik fél még korábban elhúzott otthagyva a férjem a semmi közepén egyedül.) Mint kiderült így a drágább utat választottuk. Miután jelentettük az incidenst a rendőrségnek és a biztosítónak keresni kezdtünk valakit aki elszállítaná az autót az útról. Nehéz volt mert valahogy a semmi közepe nem vonzó célpont. De végül találtunk egy vállalkozó szellemű úriembert aki vállalta hogy elmegy az autóért és ki kukázza helyettünk. Ilyenkor általában fémhulladékként végzi az autó és mindenki jól jár. A tréleres kap pénzt a közel két tonnányi fémért, nekünk pedig nem kerül pénzbe a szállítás és még kapunk is érte némi zsebpénzt. Ez lett volna a terv. De mivel hazajöttünk és nem ott a helyszínen intézkedtünk megvárva az elszállítást így a rendőrség még aznap elvitette a kocsit, ezért másnap délelőtt hiába kereste a szállító ő már csak hűlt helyét találta. Következő nap érkezett is a levél hogy a kocsit elvitték és az árlista, hogy mi mennyibe fog kerülni. Esetünkben 150 font az hogy elvitték, 75 font lesz az hogy bezúzzák mivel nem kívánjuk visszakapni és addig is napi 20 font az hogy tárolják. Csinálni nem kell semmit "csak" fizetni az ügymenet végén. A biztosítónál mi csak jelentettük az esetet, de kárigényt nem nyújtottunk be lévén a férjem volt a hibás és mert az autót nem volt értelme megjavíttatni. A másik fél hogy milyen kárigényt nyújt be az mi most még nem tudhatjuk. Elvileg egy lökhárító cserével meg kéne úsznia. De ez még a jövő zenéje. Mindenesetre ilyen tapasztalatunk is van már.

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Nem szabad sietni. Sok az orult arogans vezeto vagy drogos idiota vezeto. En kansasban csinaltam balesetet. Fiatal barom 35 milel szaguldot az utkereszten keresztul. Nem volt lehtosegem kerulni. Zsaruk nekem adtak ticketet es elvitetek az automat. Nem volt stop jelzes jobbos szabaly vedi a hulyeket. Nagy gore unokaja volt small town hierarchy. Most van egy oreg autom. szelavi.