2023. május 23., kedd

Budapest 1. nap 2.

 A Retro Élményközpont után a közelben lévő Szent István Bazilikát vettük célba, mert Szilvinek a nagypapája részt vett anno a világháború után a felújításában és sokat mesélt róla neki, főleg a kupola újjáépítéséről. Így megnéztük...legalább kívülről, mert őszintén szólva a templomok azért annyira nem vonzanak minket, hogy be is menjünk. Útközben elénk ugrott ez a pocakos rendőr bácsi. Láthatóan szeretik a hasát simogatni a népek.

Ez után mentünk és felkerestük a retro hangulatunkhoz illő Retro Lángost, hogy megismertessük Márkkal ezt fajta csemegét is. Jó sok féle lángosuk van mindenféle igényt kielégítő feltétekkel, de mi inkább csak maradtunk a jól megszokott sajtos-tejfölös verziónál, hisz nekünk az az igazi. Finom volt nagyon, Márknak is ízlett.

Eddigre már jó fáradtak voltunk, de szerencsére pont a lángosozóval szemben volt a metró, így hamar a szállásunkon voltunk.

Nem saját képek forrása.

3 megjegyzés:

F írta...

A Bazilika tetejére felmehettetek volna, akkor láttátok volna belülről is a kupolát és a kilátás is gyönyörű a városra.

éva írta...

Miért nem kapok értesítést, hogy írtál blogbejegyzést? eddig mindég tudtam, hogy írtál valami

Christine írta...

Éva. Nem tudom miért van, de igazából a blogger mintha haldokolna. Már a képeket beilleszteni is a bejegyzésekbe egy kínlódás. A Facebook-os megosztó gomb se működik többé, úgy kell bemásolnom a linkeket a falamra, hogy megosszam.