2024. június 2., vasárnap

Skócia 2. nap - Rosslyn Chapel - Dean Village

 Utunk második napján Edinburgh felé vettük az irányt. Sietni kellett, mert 2-re volt foglalt időpontunk a Rosslyn Chapel-be. Ez a kis családi kápolna 1446-ban lett alapítva Sir William St Clair által. De manapság sokkal inkább Dan Brown Da Vinci kódja illetve az abból készült filmek miatt híres és vonzó látnivaló. Személy szerint nekem picit csalódás volt, mert ahhoz képest mekkora a felhajtás körülötte a nap végén ez is csak egy templom...pardon kápolna. Szép díszesen faragott szó se róla, de ennyi. Ráadásul bent nem is lehetett fotózni.



Klasszikus Inn egy ebédre tökéletes.

 

Mivel hamar végeztünk a kápolnával, így volt időnk még egy programra ami első perctől bizonytalan volt. Edinburgh-nak van egy Dean Village nevezetű városrésze, ami nagyon fotogén, de leginkább csak gyalog megközelíthető az elhelyezkedése kapcsán. Autóval nagyon bizonytalan talál e ott a közelben parkolót az ember. De szerencsénk volt, találtunk helyet. Már csak le kellett ereszkednünk a mélybe, hogy visszafelé a gyerek úgy toljon fel a sok lépcsőn. :))






A víz sodrása elképesztő, aki bele esik az tuti bajban lesz.

Ez után már csak a Dalgety Bay-ben lévő szállásunkra kellett eljutnunk ahol az elkövetkező három éjszakát töltöttük. Edinburgh-ban nem találtam megfizethető szállást, így fél órával messzebb az öböl túloldalán szálltunk meg.



Nincsenek megjegyzések: