2024. június 6., csütörtök

Skócia 6. nap - Eilean Donan Castle - Isle of Skye

 Erre a napra jutott az ikonikus Hegylakó kastély. Mármint a mozifilmből, mert a valóságban a MacLeod-ok igazi kastélya kicsit odébb van és oda végül nem jutottunk el. Az Eilean Donan kastélyt a 13. században kezdték el építeni védekezésül a vikingek támadásai ellen. Sajnos a belső tereken itt se lehetett fotózni, ami főleg azért fura mert a többihez hasonlóan itt is üres volt a legtöbb terem.








Ez után Skye szigete felé vettük az irány. Nagy terveink voltak, de nem jutottunk messzire. A képen nem igazán jön át mennyire magas építésű a híd, közelebbi fotópontot pedig nem találtunk, sajna hidak környékén nincs megállásra lehetőség.

Átmentünk a szigetre, találtam a neten egy helyet ahol frissen fogott/készített tenger gyümölcsit árulnak. Híres a hely pedig csak egy bódé, érdekes módon egy étterem parkolójában van. Én csak kóstolónak gondoltam eredetileg, de végül annyit kaptunk, hogy úgy voltunk vele elég lesz ez ebédre.



Jó nomád módra a csomagtartóból fogyasztottuk el a finomságokat. Közben megint elkezdett egyre jobban esni, így végül győzött a fáradság és nem mentünk tovább az igazi MacLeod Estate felé, mert az még plusz egy órányira lett volna és utána még haza is kell jutni mi pedig már fáradtak voltunk.

Nincsenek megjegyzések: